Бившият селекционер на младежкия национален отбор Михаил Мадански прогнозира пред БЛИЦ първите 1/8-финални срещи от Мондиал 2014. Според него Бразилия и Колумбия ще се класират за 1/4-финалите.
 
„Време е Бразилия да изиграе един мач като хората. До момента имаха притеснение, че може да не прескочат групата, както направиха и други световни шампиони – Испания и Италия. Сега вече трябва да са се успокоили и да заиграят така, както сме свикнали да ги виждаме“, коментира Мадански.
 
Прогнозите на Михаил Мадански
 
Бразилия – Чили 3:1
На полувремето 1:1
 
Колумбия – Уругвай 2:0
На полувремето 1:0
 
Прогнозите от четвъртък: Костадин Ангелов се представи сравнително успешно. Той беше безгрешен в предположението си мача между Германия и САЩ, прогнозирайки победа на немците с 1:0 и нулево равенство на почивката. Ангелов уцели и крайния резултат от мача между Португалия и Гана (2:1), но сбърка с предположението си за резултата на почивката, предвиждайки 2:0 за португалците, а двата тима се разделиха на почивката при 1:0 за европейския отбор. Новият треньор на третодивизионния Оборище (Панагюрище) предвиди и победа на Белгия над Южна Корея, но не уцели резултата. Според него белгийците трябваше да спечелят с 2:0 и да водят на полувремето с 1:0, а „червените дяволи“ надвиха корейския тим с 1:0 (0:0 на почивката). Бившият наставник на „Ботев“ (Пловдив), Видима-Раковски и Пирин (Гоце Делчев) сбърка в прогнозата си за Алжир – Русия. Ангелов предположи победа на русия с 2:1 и 1:1 след първото полувреме. Срещата завърши при краен резултат 1:1 и аванс на Русия с 1:0 на почивката.