Ансамбълът по художествена гимнастика спечели приза за отбор на месец септември. Ина Ананиева пък бе избрана за треньор №1 на същия месец.

"Надявам се момичетата да останат в спорта, защото са научили много и имат какво да предадат на по-младите. Аз лично все още не съм решила какво ще правя след Рио де Жанейро. Те след всяко голямо състезание се отказват, а после остават. Щастлива съм, че момичетата си защитиха позициите на световното първенство. Имат 13 медала от Световни купи и два от световното първенство, което отново говори какъв отбор са. На олимпиадата се готвим за медал. За там трябва да се рискува, но този риск трябва да е премерен", каза Ина Ананиева в Пресклуб България.

"Композициите и музиката ще бъдат изцяло нови. Сега ще започнем да тренираме и мисля, че до 20 дни ще успеем да ги направим в груб вариант. Едната музика е българска, а другата - нестандартна", добави специалистката.

Гимнастичките вероятно за последен път проведоха лагер на Белмекен и заявиха, че е било много емоционално. "В началото всичко беше нормално, но вчера се натъжихме. Може би това е последен лагер за нас там и беше емоционално", заяви Ренета Камберова. "Нямаме време дори да се огледаме. Днес за пръв път след световното първенство в Щутгарт ще тренираме в зала "Раковски", добави тя.