УЕФА трябва да реши в най-скоро време как да процедира след безредиците, довели до прекратяването на европейската квалификация между Сърбия и Албания на стадион „Партизан” в Белград. От Европейската футболна централа категорично отхвърлят обвиненията на медии и специалисти, че са виновни за инцидентите в сръбската столица, след като са оставили отборите на двете страни в една група още при жребия.

Политичните проблеми бяха предварително условие за разделяне на Азербайджан и Армения, Испания и Гибралтар, както и на Грузия и Русия и преди жребия. Говорител на УЕФА обаче обяви пред британския вестник трите критерия за разделянето на отбори при жребия. Оказва се, че главни виновници са сръбската и албанската централа, които не са декларирали изрично желание отборите им да не бъдат в една група.

Другите два критерия за попадане на отбори от различни страни в една група са: нормални дипломатически отношения между държавите и липса на военен конфликт между тях.

Босовете на сръбския и албанския футбол се били договорили само мачовете между тимовете в европейските квалификацжии да преминат без гостуващи феновете по трибуните на стадионите.