На доста любопитна гледка се натъкна млада дама, разхождайки се по улица "Цар Асен" в София, става ясно от публикация във фейсбук групата "Забелязано в София".

Пред един от гаражите в близост до НДК тя забелязала статуя на лъв.

"Може да сме от село, ама не сме от крайните къщи! (ул. "Цар Асен", на 100 метра от НДК)", гласи шеговитият текст към кадъра. 

Интернет потребителите обаче не оцениха майтапа и я подложиха на безпощадна критика. Живущ в района побърза да я информира, че в случая изобщо не става въпрос за гараж на някой баровец, решил да демонстрира възможностите си.

"В един от гаражите се намира малкото ателие на един от най-добрите скулптури в България. Лъвчето е произведение на изкуството и символ на Българите. Поставено е предполагам с рекламна цел, но някой кратуни са прекалено кухи и знаят първо да хулят и подиграват преди да оценят нещо! Жалко, че се подиграваме на символите си!".

"Роден и израснал съм на сто метра от там, скулптурът е квартален и си го е направил и сложил сам, до ателието, а не някой селянин/мутра. Имам резонни съмнения, че скултурът е доста по-ерудиран човек от автора на публикацията и смеещите се. Тежки комплекси ви тресат градско-демократичните, съвременни байганьовци", гневи се друг.

Ето и други коментари за лъвчето:

"Обикновено хора, чийто крак не е стъпвал на жълтите павета и хора, с които ни делят вагони ….с книги."

"С този пост най-много някой “кретен” да ходи и да го разруши …"

"Супер си е лъвчето!"

"Стилно е ! Само надписа можеше да е на български или поне на два езика . не виждам нищо смешно."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук