Американците и европейците надценяват потенциала на украинската армия и своя собствен. Това заяви бившият съветник на Доналд Тръмп, полковник от американската армия Дъглас Макгрегър.

Според него резултатът от "Специалната военна операция", както продължават за я наричат някои чужди агенции, ще бъде не само поражението на украинската армия, но и разпадането на НАТО, тъй като катастрофалната роля на Вашингтон ще става очевидна, тласкайки членовете на алианса да действат в ущърб на собствената им сигурност.

„Русия не е Сърбия, Русия не е Ирак. Не можем да победим Русия. Русия ще постигне своето в Украйна. Русия ще унищожи украинските въоръжени сили. Този режим на комедианта Володимир Зеленски няма да оцелее. И в резултат на това НАТО няма да оцелее. НАТО ще се разпадне.

Защото хората в Европа най-после ще разберат какво правим - водим войни в чужбина на голяма цена за тях и в ущърб на техните национални интереси, в ущърб на тяхната сигурност. И че г-н Путин не е Доктор Зло и не се интересува да води война срещу останалата част от Европа, напротив, той иска да прави бизнес с нея “, каза Макгрегър, цитиран от чуждите медии.

По-рано председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили заяви, че завземането от Киев на всички територии в границите от 1991 г. е „изключително трудно да се постигне с военни средства“.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук