След историческата си среща с Вселената при престоя си в Международната космическа станция (ISS) американският турист Ричард Гариот и Сергей Волков, синове на астронавти, както и Олег Кононеко, се завърнаха на Земята.
Совалаката „Союз” е паднала безпрепятсвено в Казахстан, предаде ДПА. Според руските власти състоянието и на тримата пасажери, които са се завърнали на Земята, е задоволително. Кононенко и Волков прекараха повече месеци на Международната космическа станция, докато платилият си за това туристическо пътуване в космоса Гариот бе там само 2 седмици. Синът на бившия американски астронавт Оуен Гариот е платил за екскурзията си 30 милиона долара (22 милиона евро). 

Като дизайнер на компютърни игри Ричард Гариот е създал милиони светове на фантастиката. Сега 47-годишният американец стана първото дете на астронавт, което полетя в Kосмоса, заемайки мястото на стойност 30 милиона долара в руската капсула "Союз", съобщи Асошиейтед прес. Ричард тръгва по стъпките на баща си Оуен Гариот, който два пъти е летял в Kосмоса и е направил снимки на земната повърхност по време на престоя си в американската орбитнална станция "Скайлаб" през 1973 г. Преди тръгването си Ричард Гариот заяви, че планира да направи снимки, които ще покажат как земната повърхност се е променила оттогава до днес. /БЛИЦ