Американският президент Доналд Тръмп изнесе още секретна военна информация в профила си в Туитър. Когато лично разсекрети снимката на служебното куче, ранено при преследването в тунел на терориста Ал Багдади при акцията на спецчастите, Тръмп написа, че името му остава тайна. 
 Тръмп публикува СНИМКА на кучето, участвало в ликвидирането на Багдади


И тази тайна, обаче, не изтрая дълго. Президентът издаде и името на кучето - Конан, когато сподели в Туитър колаж на сайта Daily Wire как уж му връчва медал от стара снимка за награждаването на ветеран от войната във Виетнам Джеймс Маклалън.  


"Благодаря, Daily Wire. Много сладко пресъздаване, но "живата" версия на Конан ще напусне Близкия Изток в посока Белия дом някой ден следващата седмица", написа Тръмп. Когато обяви пред журналистите за успешната операция срещу Ал Багдади президентът оцвети разказа си с подробности като "той хленчеше, плачеше и крещеше" за заклещения от спецчастите лидер на ИДИЛ
 
Главнокомандващият също разказа подробно за броя на хеликоптерите - 8, как те летели ниско, за техниката на проникване в тунелите, за кучетата и робота, който не влязъл в употреба, за откритите файлове и планове на Ал Багдади.

БЛИЦ припомня, че малко по-късно Тръмп обяви, че и вторият в ИДИЛ е бил ликвидиран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!