Мъж от британския град Бевърли си е извадил сам 13 зъба с клещи, тъй като не могъл да плати на стоматолог, пише “Дейли мейл”.
42-годишният ветеран от войната в Ирак, военният медик Иън Бойтън за последен път е бил на зъболекар през 2003 г., докато е служел в армията. След това дълго време се опитвал да се дореди до цивилен стоматолог, но нито един зъболекар не намерил възможност да го лекува безплатно. За услугите на държавните лекари във Великобритания се плаща от бюджета, но това не се отнася до стоматологията. Бойтън не можел да си позволи да отиде в частен кабинет, защото е безработен и живее сам.
През 2006 г. Бойтън получил такъв зъбобол, че решил сам да си извади зъба с клещи. Операцията преминала успешно и затова през следващите две години ветеранът прибягнал до същия метод при още 12 случая, посочва ЛентаРу.
Наскоро Бойтън все пак си намерил зъболекар, който приема пациенти, за които се плаща от бюджета. По думите на бившия военен той много се радва от това, защото все още не се е научил сам да си поставя зъби. /БЛИЦ