Горският пай с боровинки е един от най-вкусните десерти, които можем да си представим. Вижте как се приготвя и го запомнете:

Продукти:

200 гр. брашно

200 гр.


пудра захар

150 гр. масло

2 яйца

400 гр. боровинки

250 гр. сметана

1 ч.л. бакпулвер

2 гр. ванилия

Приготвяне:

  1. Смесете размекнатото масло със 150 грама пудра захар. Добавете едното яйце. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте го в купата с маслото и омесете гладко тесто.
  2. Вземете подходяща форма за печене. Намажете я с масло. Разточете тестото и го разстелете върху формата, като оформите борд с височина 2-3 см. Набодете тестото с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути.
  3. Разбийте сметаната с останалата пудра захар и ванилията. Добавете второто яйце и отново разбийте. Масата трябва да бъде хомогенна. Добавете боровинките. Леко разбъркайте.
  4. Излейте плънката с боровинки върху основата. Сложете сладкиша във фурната. Печете около 30 минути. В последните 10 минути от печенето намалете температурата на 180 градуса.

Поднесете пая с топка сладолед, заквасена сметана или просто така - насладете му се със всички сетива!