Чували ли сте легендата за любопитната робиня с отрязано ухо, обесена на полилея в къщата? Клоуи била робиня в плантация в американския щат Луизиана. Нейната история ни разказва Хестър Ейби, която организира туристически обиколки на места, обитавани от духове, пише Дарик.
Клоуи работела в плантацията Мъртъл в Луизиана. Нейният собственик бил съдия на имеКларк Удръф. Легендата разказва, че той много харесал Клоуи и дори я взел за любовница.

Красивата робиня обаче била много любопитна и често подслушвала съдията и неговото семейство, докато един ден не била заловена. За наказание съдия Удръф отрязал ухото ѝ.

За да отмъсти, робинята му приготвила отровно ястие, до което обаче се добрали децата му, на които Клоуи била бавачка.

Децата починали, а наказанието на Клоуи било смърт. Робинята била обесена на един от полилеите в къщата.
И така духът на Клоуи става част от плантацията завинаги.

„Плашила съм се много пъти, докато не осъзнах, че не е добра идея да влизам в някои от стаите. Чувала съм стъпки, усещала съм аромата на сладък парфюм", разказва екскурзоводката Хестър Ейби.

Тези, които са виждали Клоуи, твърдят, че от раменете надолу тя е просто синя мъгла. Главата ѝ е на чернокожа жена с голяма обица на дясното ухо. Лявото ѝ ухо липсва.

Но духът на Клоуи не е единственият, който скита в къщата. Там живеят още три духа - на отровените деца. А Клоуи до днес се грижи за дечицата... и за гостите на плантацията.

„Много от гостите разказват, че усещат как Клоуи ги завива, докато спят. Други твърдят, че са чували детски смях - деца, които се кикотят или пеят детски песнички...