Росица Кирова от ГЕРБ направи много силен коментар за краткия живот на 45-то Народно събрание (НС), новите партии в него, скандалът с Тошко Йорданов и случващото се около „свидетеля“ на Мая Манолова.

„И какво? За какво ни поздравявате – за това, че издържахме 9 дни“, каза Кирова в сутрешния блок на bTV.

„Този парламент се оказа за мое дълбоко съжаление на нивото на българската действителност. Очаквах повече. Очаквах извадката да не бъде такова трагично отражение на цялата ни народопсихология.

Ниски духом – много хора събрани на едно място“, каза Кирова за ситуацията и новите депутати в НС.

„От устата на този господин излязоха думи и твърдения, а не истини. 

Притесних се когато започнах да го гледам – мислех си „Боже, не е възможно това да се случва!“. Притесних се за себе си, за децата ми, за хората в България.

Жичкаджия да каже, че родителите са си дали напразно парите за образование на децата си е потресаващо.

Потресаващо е, ако това е нивото на българския бизнес и то на онези, които имат претенции, че са борци за справедливост“, така Кирова коментира думите на „свидетеля“ на Мая Манолова – Светослав Илчовски.

Илчовски се оплете в твърденията си

„Аз явно не съм достатъчно близка на премиера в оставка Бойко Борисов, защото никога не съм ходила на сбирки с него“, с ирония заяви депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на Илчовски.

БЛИЦ припомня, че вчера той се оплете в твърденията си за кюлчетата, Мата Хари, Миню Стайков и други.

„И аз съм виждала кюлчетата на снимка“, заяви пък Росица Кирова като визираше думите на Илчовски.

И Манол Пейков от „Демократична България“, който също бе в студиото, коментира тарапаната в петъчната Комисия на Манолова: „Разбира се, че това, което се случи вчера, е предизборна кампания. Със сигурност има неща, които са плод на въображението на този човек.

Манолова неочаквано призна: Докато слушах Илчовски получих…

За Манолова това наистина е важна предизборна кампания“.

„Селска, махленска и грозна сцена – това е! Мисля, че шоуто на Мая Манолова трябва да бие по рейтинг шоуто на Слави Трифонов“, каза още Кирова.

Тя отговори и на въпрос ще съди ли Тошко Йорданов: „Това е ясно. Мисля, че съм го казвала и няма да го коментирам. Да, разбира се!“.

БЛИЦ припомня, че преди време сценаристът на Слави отправи грозна клевета към Кирова, а по-късно се извини. По този повод синът й направо срази председателя на ПГ на „Има такъв народ“ със силни думи.