Софийските улици опустяха заради COVID-19. Хората са си по домовете, спазвайки препоръките на Националния щаб за борба с коронавируса. Докато обаче повечето са си у дома на топло, в самоизолация и далеч от опасния вирус, има други, които се грижат столицата да е в хубав вид, когато карантината отмине, слънчевите лъчи се появят отново в небето, карантината свърши и софиянци и гости на столицата отново излязат навън на разходки. 

Камерата на БЛИЦ улови, че ремонт тече на улица "Граф Игнатиев", в участъка на пресечката с улица "Шести септември" и градинката на църквата "Свети Седмочисленици".

Подменят се основно павета и части от настилката между релсите.

Както каза по-рано заместник-председателят на КРИБ Красимир Дачев, времето за карантина не е време на загуби, а на предприемчиви хораи мъдри, които могат да го използват за дългоотлагани структурни промени или ремонти на своя бизнес. 

В началото на този месец премина и друг ремонт - на настилката на "Графа" при кръстовището с улица "Цар Шишман".

Тогава имаше счупени плочи, няколко месеца след приключване на цялостното обновяване на улицата - 28 май 2019.

По договор фирмата-изпълнител трябва да поправи за своя сметка повредените участъци, тъй като обектът все още е в гаранционен срок.

Цялостният ремонт на улица "Граф Игнатиев", заедно с площад "Славейков" и прилежащите пространства, извършен от фирма "Джи Пи груп", бе на стойност 24.5 милиона лева.