Спасителни екипи на столичната дирекция на Министерството на извънредните ситуации извадиха живи двамата затрупани от земни маси работници.
Първия работник измъкнахме от изкопа за около 15 минути и веднага беше транспортиран до Пирогов, каза Георги Лазаров, ръководител на екипа на МИС. Той уточни, че вторият работник е изваден преди минути от дълбокия 6 метра изкоп. Той е в съзнание и е поет от Спешна медицинска помощ. В. Н. на 21 години е с контузия на петата. Той е прегледан в "Пирогов" и освободен, съобщиха по-късно от болницата.
Акцията по спасяването на двамата затрупани работници продължи около пет часа. Наложи се укрепване на изкопа, за да се предотврати срутване на нови земни маси. Спасителите работиха при спазване на необходимите мерки на безопасност.
Инцидентът в квартал „Модерно предградие” е станал при изкопни работи за прокарване на канализация в района. Сигналът за затрупаните от земни маси работници е получен е на телефон 112. В спасителната акция участваха екипи на МИС, пожарната, полицията и Бърза помощ. /БЛИЦ