В съвместните стрелби на зенитен полигон на ВВС-Шабла са взели участие и военнослужещи от 204-та авиобаза „Полковник-летец Миленко Павлович“, известна със старото си название Батайница, на сръбските Военновъздушни сили. В самото учение "Шабла 2021" са включени и от САЩ. 


Трагедията е неописуема: Изчезналият майор Терзиев е баща на 12-г. дете, а тази сутрин жена му ...

Същинското учение е започнало на 7 юни. Това става ясно от съобщение на Военновъздушните сили.

На 7 юни е било официалното откриване на съвместните бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021”. В тях ще вземат участие формирования за ПВО от състава на Българската армия, СВ на САЩ в Европа и на Република Сърбия с общ личен състав до 1500 души.

Официално: Огласиха кой е изчезналият в Черно море пилот и длъжността му

По план до 11 юни българските летци и техните сръбски колеги е трябвало да проведат бойни стрелби и отстрели по светещи парашутни мишени.

За съжаление обаче учението беше прекратено заради падането на наш МиГ-29 във водите край Шабла. Все още се издирва пилотът и останките от летателната машина.

Лоши вести: Дрон откри отломки от разбилия се МиГ-29 с български пилот СНИМКИ

Инцидентът е станал при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!