Четири момичета на възраст между 14 и 19 години пострадаха при катастрофа в Плевенско. На 2 май 2019 година в 01:00 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал, че във ФСМП са приети четири лица пострадали от ПТП.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че на път на около един километър след изхода на град Койнаре в посока село Глава лек автомобил "Ауди А6", управляван от неправоспособна – 18-годишна от Койнаре, излиза от пътното платно и пада в крайпътната канавка и храсти, съобщават от ОДМВР-Плевен.

Вследствие на удара пътуващата на предна дясна седалка 19-годишна от Койнаре получава фрактури. Транспортирана е в ЦСМП - Плевен, откъдето е настанена в неврохирургия при УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен, без опасност за живота.

Останалите пътнички – 14-годишна от село Глава и 16-годишна от град Койнаре, са прегледани във ФСМП Червен бряг и освободени.

Алкотестът на водача е отрицателен. Уведомен е прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!