Камион „Сканиа” с монтиран специален сгъваем кран се заклещи под моста за град Черноморец на главния път Бургас-Созопол, съобщават очевидци, цитирани от Флагман.бг.

Около 14:30 часа тежкотоварният автомобил се е опитал да премине под виадукта, но явно шофьорът не е преценил, че съоръжението трябва да се свие още, иначе ще се закачи.

Камионът се е заклещил, а кранът буквално е изкъртил пътния надлез, разказаха очевидци. Вече 45-50 минути около мястото на инцидента се суетят строителни работници и полиция, и се питат какви мерки трябва да се предприемат. Временно затруднено е движението в посока Созопол.

От снимките, които изпрати наш читател се вижда, че пътният съоръжение, което отвежда трафика към Черноморец в окаяно състояние – напукано, със стърчаща арматура. Миналото лято, в посока от Созопол до Бургас, мостът бе „ударен” и от друг тежкотоварен камион, което наложи сериозни ограничения за движението по надлеза.

След този случай не се допускат камиони над 12 т да преминават по съоръжението.

Не е ясно дали сега няма да се въведат нови ограничения и кога АПИ ще го ремонтира, тъй като надлезът очевидно се нуждае от аварийна реконструкция.