Англичанин направил лека катастрофа в Банско, но бил пийнал, затова опитал да избегне санкциите, като представи колата за "изчезнала". Полицаите обаче се усетили, че чужденецът ги будалка.
Предната неделя английски гражданин отишъл в районното управление в Банско и подал сигнал, че му е откраднат лекия автомобил “Хюндай”, информират от МВР. Мъжът обяснил, че е представител на английска фирма за имоти. Веднага колата му била обявена за общодържавно издирване, по случая било образувано и полицейско дознание.
В хода на разследването обаче криминалистите получили достатъчно доказателства, че чужденецът се опитва да подведе служителите на реда. Малко по-късно те открили и хюндая в района на местността “Св. Иван” в землището на Банско. При извършения оглед се оказало, че колата е леко ударена, вероятно при катастрофа. При повторния разговор с английския гражданин се оказало, че на 19 октомври след като се почерпил, той се качил на колата си и в центъра на града предизвикал леко пътнотранспортно произшествие с лек автомобил “Опел”. Щетите по двете коли не били големи, но чужденецът измислил начин да избегне санкциите заради шофиране след употреба на алкохол.
“Откраднатият” му автомобил сега е в двора на полицейското управление. Работата по случая продължава. /БЛИЦ