Състоянието на простреляния снощи Димитър Желязков-Очите е критично, съобщи източник от ръководството на МБАЛ-Бургас, който пряко наблюдава екипите от хирурзи в операционния блок.
„Дотук сме прелели 50 сака - 25 кръв и 25 плазма. Снощи в 01,30 ч. изпратихме линейка до Кръвния център в Стара Загора, тъй като нашата кръв тук беше на изчерпване. В 08,45 ч. към Стара Загора потегли отново автомобил, тъй и доставените оттам банки свършват”, съобщават от болницата.
 
Кървят всички рани - и на раменете, и в горната част на краката, както и в малкия таз. На практика в тялото на Очите не тече негова кръв. В най-тежко състояние са бъбреците му, те не работят. От болницата казаха, че е нужна спешно кръв от група А, положителен резус-фактор.
 
В операционната край Димитър Желязков са всички хирурзи МБАЛ-Бургас, всеки момент се очаква подкрепление и от столичните им колеги.
 
Задържан е вероятният извършител на убийството на бодигарда Александър, предадено е и оръжието, с което е извършено престъплението, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.
 
Божидар Т. е от Дупница, Кюстендилска област. Поршето Кайен, черен мат, който той управлява и бе паркиран снощи пред ресторанта, е със софийска регистрация. Според главния секретар на МВР до престрелката се стигнало след като още в следобедните часове избухнал скандал за паркомясто.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!