31-годишната Румяна Г., привлечена като обвиняема от Районната прокуратура във Варна за измама и задържана до 72 часа, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд.


Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

В периода от 15 до 22 април тази година в условията на продължавано престъпление по член 209, ал. 1 от НК, обвиняемата възбудила у варненка заблуждението, че ще ѝ развали любовна магия. Така успяла да причини имотна измама на потърпевшата жена. 

Деянието на Румяна, която е неграмотна, се отличава с висока степен на обществена опасност, а извършването му – с дързост.

Според наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура във Варна е съществувала опасност обвиняемата да се укрие, за да осуети наказателната репресия спрямо нея.

Така било аргументирано искането на прокуратурата до Варненския районен съд врачката да остане в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ след изтичане на 72-часовото задържане.

Определението на Варненския районен съд, с което днес е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо врачката от Игнатиево – задържане под стража, подлежи на въззивна проверка на Варненския окръжен съд.