Димитър Николов, който бе арестуван преди два дни по обвинение, че участва в организирана престъпна група, ръководена от Божидар Георгиев-Кравата, е бил подложен на 20-дневна тежка полицейска репресия, твърдят близките му, които искат да дадат гласност на случая.
Сестрата на Димитър Николов – Елена, разказа потресаващи подробности по първия арест на брат й, извършен на 9 юни, както и любопитни факти от постановката за втория му арест – във вторник, пише "Флагман". 


Снимка: Флагман

Димитър е арестуван два пъти – първо на 9 юни, а след това на 28 юни. Той е единственият несебърлия, задържан с групата на Кравата. Точно това е и един от доводите, които клатят тезата на обвинението, че Димитър е бил част от групата на Кравата, воюваща с Димитър Желязков.

Общоизвестен факт е, че няма жив несебърлия, който да има смелостта да тръгне срещу Митьо Очите. А Димитър Николов е израснал в Несебър, цялото му семейство живее в града, там е сестра му, там е и детето му. Единствената връзка, която има с Божидар Георгиев е това, че работи в дискотека „Оксижен“.

Ето ексклузивния разказ на сестра му Елена:

Ще започна от 8-ми вечерта, за да разберете какво прави в тази нощ брат ми. Първо бяхме с децата на площадката до блока, а след това той отиде с тях да гледа „Ледена епоха“. Вкъщи беше до 22:30 часа, когато по традиция дойде да го вземе диджеят на „Оксижен“, за да отидат заедно на работа.

На 9-и сутринта, аз вече знаех какво е ставало вечерта. С брат ми обаче дори не говорихме на тази тема. Той отиде да си купи закуска и легна да спи. Аз излязох с дъщеря ми на детската площадка. Прибрахме след два часа, седяхме да гледаме телевизия и по едно време чух едно много силно блъскане на врати, погледнах през прозореца и видях отвън последните трима полицаи с качулки да влизат в блока ни.Веднага отидох да събудя брат ми, защото се изплаших! Оттам те влязоха в апартамента с насочени автомати, погледнах отново от прозореца – долу също имаше спецполицаи с качулки и автомати срещу прозорците. Изглеждаше така сякаш арестуват най-големия престъпник на земята. Моето дете, и детето на брат ми, видяха всичко и много се изплашиха.

Помолих полицаите да свалят автоматите, за да не стресират децата, но те казаха, че „такъв бил реда“ и да сме извели децата някъде другаде. Не оказахме никаква съпротива, а те ни третират като терористи. Това се случи около 12 часа. Отведоха брат ми по унизителен начин. Всички съседи видяха как го арестуват. Но така не свърши всичко. След 3 часа снимката му беше по всички сайтове и телевизии. Бяха го обявили за национално издирване! Питам се как ще го обявят за национално издирване, като вече го арестуваха?

Задържаха го за 24 часа, взеха му ДНК и го пуснаха, защото той просто не е бил в заведението в нощта на престрелката. В следващите 20 дни през ден викаха в полицията, ходи и до Бургас, два пъти му вземаха проба от слюнка, защото ги загубили.

Онзи ден, когато направиха възстановката, той беше извикан, но тъй като нямаше нищо общо с този случай, му казаха, че искат да го разпитат във връзка с някакъв инцидент с турист отпреди 20-ина дни.

Брат ми отиде сам в РУП Слънчев бряг, там са го оставили да седи повече от три часа без да му кажат нищо. После просто са го арестували и натикали в колата при другите задържани. От медиите научихме, че е задържат за организирана престъпна група, което е пълно безумие. Смея се на обвинението, че брат ми е участник в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, трафик на хора и т.нат. Елате да го видите как живее! Като пенсионер! Той си води детето на детска градина всеки ден, седи при бабите пред блока, виждате, че живее в апартамента на родителите си.Никога не е разполагал с пари...Това могат да го потвърдят всички съседи.

Брат ми работи от три години в „Оксижен“, но не е казвал, че Божидар му е шеф. Не съм чувала нищо за него от разговорите ми с Димитър. Той ми говореше за Николай, който доколкото знам е собственик на „Оксижен“. Той му е шеф. Поне аз така съм разбрала.

Не знам какви са тези глупости, че е воювал с Митьо Очите. Брат ми е единственият от Несебър, който е арестуван. Той е оттук, няма логика да воюва с Митьо Очите. Никога няма да тръгне срещу него! Баща ми се познаваше с Димитър Желязков, даже Митьо казваше на брат ми: Шопче, както е прякорът на баща ми. Той няма и да си помисли да прави каквото и да е срещу него", разказа подробно пред Флагман.бг Елена Николона.

Тя твърди, че брат й е натопен. Обяснява си го, че полицаите така и не са изяснили кой участва в ОПГ-то на Божидар Георгиев. Вкарали вътре и Димитър, защото работел в „Оксижен“. Третирали го като най-големия престъпник. Позволили й да говорят само 60 секунди.“За една минута какво да ми кажа. Помоли ме да не се притестняваме“, каза Елена. Тя търси добър и смел адвокат и е категорична, че ще съди държавата за начина по който е извършен ареста.