Луната е в знак Дева. Как влияе върху личните взаимоотношения и семейството? Благоприятен период за обучение на децата в някакви умения и навици. Домашната работа не влиза в сметките. Съпрузите вероятно ще започнат да се упрекват един друг, ще си търсят кусури, ще се критикуват, смята астрологът Ивелина Пенчева. Доста тягостно положение. Добре ще ви се отрази стоенето в различни стаи. Хората като цяло стават по-практични, рационални и трезво мислещи.
Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, действията и около себе си. Развитие на търговията на дребно. Да се използват повече плодове и зеленчуци. Подходящо за козметични процедури. Уязвими са нервната система, стомаха и целия стомашно-чревен тракт без правото черво.

18-ти лунен ден, който продължава до 21:57ч. - Енергетиката на този ден прави човека пасивен. Нараства опасността от попадане под чуждо влияние, желание да се подражава на другите и да се следват чужди мисли. Този ден може да стане ден на измами и интриги. Хората и без да искат могат да подвеждат другите. Препоръчва се да се погледнем отстрани и обективно да се оценим, да следим за своите лоши постъпки и мисли, да се откажем от тщеславие, егоизъм и илюзии. Всичко случващо се в този ден се явява като огледално отражение за нашата вътрешна същност, това, което сме отработили в своя живот. Противопоказно е препиването, пушенето. Препоръчва се гладуване, почистване на кожата, сауна, масажи, процедури за подмладяване. Да се обърне внимание на бъбреците. В този лунен ден те са отслабени. С всички диагнози и лечения трябва да се внимава. Препоръчва се по-малко часове сън.

Отношения – 18-ти лунен ден (до 21:57ч) може да стане много тежък период за вашите семейни отношения. Всички ще са в лошо разположение на духа. По тази причина трябва да се прояви максимум спокойствие и такт, за да не се разраснат проблемите. Всеки човек сега се сблъсква със своята „тъмна” страна и на малцина това ще им хареса. За предпочитане е всеки член на семейството да се уедини и по-малко да се общува.

Секс – Сексът в 18-ти лунен ден може да бъде спокоен, бавен и не толкова активен. Идеален ще бъде не толкова сексуалният акт, колкото еротичният масаж в съчетание с орален секс. Любовната игра на телата не бива да се отразява в огледалото или в друга огледална повърхност. Счита се, че в такъв случай душите на любовниците ще бъдат похитени от демона на разврата.

Работа и бизнес – Време за спокойна работа, плавен преход от почивка към трудова работа. Управителите на фирми трябва да се вгледат в своите служители и да отбележат, кои наистина работят и кои само си придават вид, че го правят. Не е най-благоприятното време за колективен труд. Денят не е продуктивен период за бизнес, нито хубав, нито лош. Останете спокойни и отделете повече внимание на незначителните детайли, внимателно прочитайте договорите, документите, обърнете внимание и на най-дребния шрифт.