Може би не знаете, но ако яхнете огромен дървен пенис, шансовете ви да се омъжите скоро се увеличават. Поне така вярват в Япония. Затова всяка година в град в Нагока се провежда фестивал на пенисите, на който по улиците има парад на всевъзможни макети на мъжки полови органи, съобщава „Мирър”.
Фестивалът „Ходаре” е обявен за най-добрия и най-големия фестивал на пениси в страната. На няколко места в Япония се провеждат такива.
 

На 2 март всяка година жените, които са се омъжили през изминалите 12 месеца, обличат традиционните си сватбени одежди и се качват върху огромен дървен пенис. В този си вид те биват прекарвани по улиците на града.
 

Двуметровият традиционен фалически макет се смята за символ на благополучие. Тълпи от хора се събират около него, за да го докоснат и погалят. След него по улиците „се разхождат” още макети, изработени от различни материали.
 

Празникът е в чест на плодовитостта, брачното щастие и късмета, които ще сполетят всички, които участват в него. „Ходаре” се превежда като „мъжки гениталии”. Смята се, че празникът се провежда от векове, макар че интересът към него се засилва напоследък заради представянето му като туристическа атракция. 
 

Превод и редакция: БЛИЦ