Необходими продукти:

1 кг свинска плешка

За маринатата:

5- 6 скилидки чесън

100 мл червен винен оцет

100 мл сухо бяло вино

1 ч.л. сол

2 дафинови листа

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кайенски пипер

1/2 ч.л. черен пипер

2 с.л. зехтин

За пържене:

3-4 с.л. зехтин (може да ползвате свинска мас)

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на по-едри хапки. Всички продукти за маринатата се смесват заедно с месото, разбърква се добре и се поставя в глинен съд. Покрива се с капак и се оставя месото да се маринова за няколко часа.

Месото се изважда от маринатата и се запържва в зехтина до златисто. Добавя се маринатата (без дафиновите листа) и месото се задушава, докато се изпари водата и остане на мазнина и крехко.
По желание се сервира със запържени в същата мазнина филийки хляб и чаша вино.