Марс в астрологията олицетворява силата, волята, издръжливостта, а и стремежът ни към живота, нашите действия, нашата жизнена сила и импулсите ни. Той е символ на борбата, конкуренцията, агресията, амбицията, физическата ни сила и не на последно място – и на секса.

По планетата Марс можем да определим как човек би отстоявал своите права, как би действал за осъществяване на своите цели и стремежи, твърди астрологът Ивелина Рускова. .

Марс влиза в капризния и независим знак на Водолея на 9 ноември и ще остане до 19 декември 2016 г. Намирайки се във Водолей, Червената планета ще стане малко по-ексцентрична, така че ще забележите как ставате по-изобретателни, по-често ще Ви спохождат нестандартни идеи. Дори и сънищата в този период могат да бъдат пророчески. Отнасяте се към всички хора еднакво.

Този транзит дава желание за независимост и изключителна енергия, свободата през този период е жизнено необходима. Постарайте се да давате свобода на всички около Вас, не ограничавайте никого, нека всеки се чувства достатъчно свободен. Нека Вашата индивидуалност Ви води във всяко начинание, бъдете оригинални!

През този период на преден план ще бъдат интелектуалните въпроси. Възможно е да почувстваме потребност да се включим в някакви обществени мероприятия, ще се изостри интересът ни към социална активност.

Сега е периодът да започнем работа в колектив или организация и там да покажем своя новаторски и изобретателско дух.

В емоционален и любовен аспект, това е един момент, през който няма да усетим някакво по-сериозно и обвързващо поведение по отношение на партньорството, защото Водолеят обича да експериментира и да е свободен и независим в личните си отношения. Не очаквайте някакво сериозно обвързване.

На 2 декември може да усетим един авантюристичен дух, стремеж към промяна, която ще бъде много радикална и изненадваща за всички нас. Могат да се случат големи чудеса, такива които даже не сме си и представяли.

На 7 декември аспектът на небето ще ни провокира да бъдем изключително смели, ще започнем иновативни проекти, които ще внесат в живота ни кардинални промени, но в положителен аспект. Не се замисляйте, а действайте, това е уникален шанса за всички нас!

През този период е възможно да изпитаме едно по-силно нервно нпрежение, натрупаната енергия трябва да намери своето освобождение и то по един позитивен и градивен начин.