Фермери отново протестираха в Кърджалийско, след като не се разбраха снощи със земеделския министър Валери Цветанов снощи. Той не им бил предложил решения за изпълнение на исканията им, твърдят животновъдите, които са изплащане на субсидиите за мляко и отмяна на санкциите за пасища.
Те бяха на кръстовището на Кърджали към четири общини, но не изпълниха заканата си да блокират шосето. На това място ще бъде разпъната палатка в съботния и неделния ден и негодуващите ще дежурят. От понеделник стопаните преминават към нови стачни действия.
Животновъди от Разградска, Добричка и Силистренска област също излязоха днес на протест на пътя Силистра - Добрич при разклона за село Кайнарджа. Те не блокираха шосето. Стопаните издигнаха плакати с надписи "Живеем на кредит  за това сме тук", "Българи не спете и изгонете крадците". Те поискаха отново 5% ДДС за млякото,  140 евро за крава годишно и 20 евро за овца, както и 0,20 лева целогодишна субсидия за литър мляко и възможност сами да стопанисват общинските и държавните пасища за срок от 10 години с право да получават евросубсидия.

БЛИЦ припомня, че в сряда се очаква национална стачка на млеко- и месопроизводителите пред Министерството на земеделието и храните. Протестът на фермерите , който продължава вече цяла седмица, е и заради неполучени евросубсидии. Тази седмица министър Цветанов разпореди от 4 август субсидията за месец март да бъде изплатена на млекопроизводителите. /БЛИЦ