Над 1000 души се събраха на погребението на Иво и Еди в с. Осиково. Двете момченца на 5 и 8 години, бяха зверски убити от баща им Манчо Панюков.
В селото дойдоха и бащата на Панюков, който докара с лекия си автомобил телата на децата от болницата след извършената аутопсия. С него беше и сестрата на убиеца. На погребението дойдоха и негови съселяни от село Скребатно. Разходите по погребението на момчетата са платени от Общинска администрация - Гърмен. На погребението бяха и кметът и главният областен мюфтия от Гоце Делчев, четирима кметове от община Гърмен, председателят на общинския съвет в Гърмен, дойдоха и почти всички жители на околните на Осиково села.

Според близките на Манчо Панюков, след като оставал често без работа, той е взимал в последно време много заеми, включително и от хора от престъпния свят, които напоследък го притискали. От жилището, в което живеели, Панюков продал цялата покъщина, съпругата му нямала какво да сготви на децата и затова се прибрала при родителите си с двамата малчугани. Така близките описват агресивността му и разигралата се трагедия. 
"Ако ни дадат този изверг ще го разкъсаме жив на парчета. Да го вържат на кол,  да гори, да му режат месата и той да си ги дъвче", така нахъсани за линч говореха други хора от гоцеделчевското село Осиково.
"За Манчо милост не трябва да има. След като не намери сили сам да се убие, сега искаме да бъде осъден на доживотен затвор", коментираха още в селото.
Майката на децата Биляна Панюкова и най-близките им роднини не можаха да изпратят Иво и Еди, тъй като все още са в критично състояние в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов", с тежки изгаряния, причинени им от предизвикания от Манчо Панюков палеж на дома им. Майката, която е с 85% изгаряния, още не знае за трагедията, която се е случила с децата й.
Кметът на селото Митко Дедьов е уведомен от "Пирогов", че майката на убитите деца Биляна се е оказала без здравна осигуровка . Това означавало, че някой трябва да плати около 45 000 лева за лечението й. И селският управник хукна да внася със задна дата здравни вноски на жената.
Във всички джамии в Неврокопско бе отслужен молебен за оцеляването на майката на убитите момченца и техните баба и дядо.
Веднага след погребението психолози започнаха работа с децата от селото, които са изпаднали в стрес от ужаса и деянието, което нормален мозък не може да побере.
Бащата, убил двамата си синове, Манчо Панюков е в следствения арест в Гоце Делчев с постановление на Окръжната прокуратура в Благоевград за 72-часово "задържане под стража". След като избяга и се укри сред престъплението, той бе задържан от полицията в плевня край родното му село без да окаже съпротива. Днес прокуратурата повдигна обвинения срещу Панюков за умишленото убийство на двете му деца, извършено с особена жестокост, както и за умишлен палеж на къща, с което е застрашил живота на петима души.

БЛИЦ припомня, че кървавата драма се разигра в сряда вечерта, 4 февруари. Тогава 29-годишният Манчо Панюков затри семейството си, подпали къщата им в гоцеделчевското село Осиково и избяга. Около 21 ч. мъжът взел децата си от интернет клуба в селото и ги завел пред дома им. Пред очите на момчетата взел две туби бензин, залял къщата и я запалил. Вътре били майката с родителите й и нейни близки.

Пред къщата Манчо нападнал по-малкия си син Иво. Удрял зверски главата му в асфалта, докато го умъртви. След това отрязал и ухото на детето. Като видяло кървавата драма по-голямото момче - Еди тръгнало да бяга, но баща му го настигнал на селския площад и го заклал с нож. След като убил двете си деца, той избягал.

При пожара в къщата пострадаха тежко намиращите се там Биляна Панюкова, с която изверга живеел, баща й Мурад Парапанов, както и чичото и двете лели на жената. Петимата са в Пирогов. Състоянието на Биляна, която е с 85% изгаряния и на баща, който е с 55% изгаряния, е критично. Останалите трима - Малин Караилиев на 59 г. – с 22% изгаряния, Емилия Дегьова, на 47 г. – с 21%, Анифе Велева, на 51 г. - 21%, се стабилизира.

По-рано пред БЛИЦ кметът на с. Осиково Митко Дедьов разказа, че това не е първо престъпление на развилнелия се снощи мъж. Миналата година или по-миналата година Манчо Панюков разбил главата на собствения си баща. Пострадалият бил със седем шева. За това му деяние съдът определил 40 лева глоба на Панюков. Това е нашето правосъдие, коментира Дедьов. /БЛИЦ