Стефан Димитров, следовател от Пето РПУ в Бургас, който придоби популярност в гилдията като един от покровителите на разследвания за двойно убийство футболен бос Ивайло Дражев, не е стъпвал на работното си място от момента, в който през миналата седмица са извършени два обиска - единият в офиса на фалиралия футболен бос, а другият - на домашния му адрес, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Колеги на Димитров свързват изчезването му с предполагаеми компрометиращи находки от претърсванията на двата адреса. Когато журналисти от бургаските медии потърсили Стефан Димитров, от Пето РПУ ги информирали, че следователят е в платен отпуск. В същото време обаче ги посъветвали да не търсят информация за него в полицията, а в следствената служба. От своя страна шефът на Окръжната следствена служба в Бургас Благо Николов пък ги помолил да не му задават въпроси, тъй като „нещата са изключително деликатни". 
По непотвърдена информация скандалният магистрат, който фалшифицира протоколи с разпити на свидетели и спъва съдебното производство, за да опази Дражев от решетките, е настанен в столична болница. Състоянието му рязко се влошило, след като разбрал, че в Инспектората на Висшия съдебен съвет, е събрана папка с материали, които го уличават в изключително топла връзка с Дражев. /БЛИЦ