Едно от ранените деца в зверското меле с роми и гребци, станало в Асеновград, е внук на известния художник и писател Иван Георгиев, по-познат като Папа Жан. Това разказа пред БЛИЦ самият творец, като даде и подробности за ужаса станал в града.

"Внукът ми Майкъл е гребец и тренира на една база близо до Асеновград. По време на тренировката едно от канутата се обръща и стоящата наблизо група роми започват да хвърлят камъни. Треньорът се намесва и след това всички тръгват към града с автобуса. Обаче те викат още хора – 2 коли и преграждат пътя на автобуса и започват да бият децата. Понеже внукът ми Майкъл е най-голям - 16-годишен, най-много бой е изял той и треньорът", разказва потресеният дядо.

"След това тръгват с 300 зора към болницата. Там са били дъщеря ми, зет ми и други хора. Идва цяла орда около 50 човека с колове, брадви, лопати... с какво ли не и става голямо меле. Удрят зет ми, дъщеря ми, внукът ми, който по-раное ранен в кръста. Добре, че с дъщеря ми е имало четирима полицая, но те не могат да укротят ситуацията. Някой се обажда на жандармерията и те се намесват. До момента има 8 задържани", разказва още той.

Като резултат от мелето има много пострадали и наплашени деца.

"Треньорът е със счупена ръка, счупен пръст, едно дете със счупена ръка, моят внук с пострадал кръст. Аз в знак на протест утре в 12 часа ще протестирам пред парламента срещу терора на ци*аните. Вече ми писна. Ще нося и портрета на внука ми - принц Майкъл. Как може да посягат на деца такива хора?", възмущава се художникът.

Цанка ДОНКОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!