Районен съд - Асеновград постанови присъда на Петър Низимов-Перата. Той е признат за виновен в това, че на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград, е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на оператора на една от националните телевизии - П. Дж., агресивно поведение и заплюване на П.Дж.

Деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Припомняме, че инцидентът стана по време на протест срещу агресивни роми, които бяха безчинствали в града. Съдът постанови наказание от шест месеца лишаване от свобода, както и на наказание „Обществено порицание“.

Второто трябва да се изпълни с публичното, чрез поставяне на присъдата на таблото за съобщения в сградата на общината в гр. Бургас, където Перата живее и на общината в Асеновград, за срок от 15 дни.

Съдът призна подсъдимия Петър Низимов за виновен и в това, че на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград, по хулигански подбуди е причинил на П. Дж. лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда, довело до разстройство на здравето и го осъди на наказание четири месеца лишаване от свобода.

Районен съд – Асеновград наложи на Петър Низимов едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок, 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ