Около 25 души се включиха в протест срещу мигрантите в центъра на Варна. Пред Катедралата се събраха представители на всички поколения - от млади до възрастни хора. Този път нямаше ВИП присъствие, съобщава petel.bg.
Преди две седмици на същото място бяха певците Петя Буюклиева и Цветан Атанасов-Цецо Елвиса, които подкрепиха протестиращите. Това във Варна пристигна и и популярния Динко от Ямбол, който днес отсъстваше."Исканията са много, но на този  протест основното е, че подготвихме едно протестно писмо до ООН зо върховния комисар по бежанците, в който настояваме проблемите на хората, които са от арабските държави, да се решават там - в държавите им по произход. Защото с организиране на такъв огромен мигрантски поток, няма да се решат тези проблеми, а напротив - най-много да дойдат и да се пренесат тук в Европа и България", каза Даниела Николова, дама от инициативния комитет на протеста.Тя добави, че когато държавата ни допуска хора, които са без документи, не знае какви са те. "Много е вероятно, даже е сигурно, че между тях има терористи, войни на ИДИЛ. А нашата полицейска система не е в състояние да се справи с тях. Ние трябва да назначим пет  пъти повече полицаи, да построим пет пъти повече затвори, да назначавеме хора, които въобще да обгрижват този процес.Нашата държава не е в състояние да го направи и мисля, че е време да си помислим докъде можем да приемаме хора, така че да се погрижим за тях и да поставим някакъв лимит. И по-скоро да концентрираме усилията си върху решаването на проблемите на нацията. Ние сме били 500 години под турско робство и знаем какво е преследване и гонение. Ние не можем да не бъдем състрадателни. Само че ние имаме нужда да си стъпим на краката. Ние още не сме се възстановили като държава изцяло", каза още тя.

Възрастен човек пък разпалено коментираше, че повече млади трябва да се вдигнат на тези протести. Йордан Николов държеше в ръка книга за най-великите битки и войни от историята на България.

Няколко души държаха реч пред събралите се хора, като увериха, че ще продължат да стоят зад исканията си.