Запазването на паркомясто с бутилка минерална вода си е класика у нас. Толкова познато, че даже не прави впечатление. На нас може би не, но със сигурност туристите в града забелязват тази малко подробност, особено когато тя е в центъра на Пловдив, пише trafficnews.bg.


И как да им обясниш, че бутилката по-лесно се мести от скобата? Именно с такива разсъждения пловдивчани продължават да си „заплюват“ паркомясто улица „Доспат“ под тепетата.


Преди три месеца сигнализирахме за абсурдната практика, но явно въпросният шофьор изобщо не се е трогнал.

Съседи разказват, че дори става враждебен, в случай че искаш да преместиш бутилките и да паркираш колата си на посоченото място. Все пак то не е лично и не се заплаща… абсурдно е да живееш в блока, но да няма къде да паркираш, само защото съседа ти е решил да използва туби.


БЛИЦ  припомня обаче, че това обаче не е гледка само в Пловдив.

Няма как някой посетител на Созопол и на останалите ни курортни градчета, да не забележи, че паркоместата масово се пазят с бутилки или кофи за смет, а редът при паркиране бива съблюдаван от люти баби, готови със зъби, нокти и ругатни да бранят няколкото сантиметра пред жилището си. 

Оправданието, че площта е общинска не помага, а ако все пак дръзнете да оставите колата си там, то очаквайте минимум драскотина, която според "живите камери" по морето е дошла незнайно от къде.