40-годишен протестиращ пловдивчанин ежедневно изпраща заплашителни писма с изключително нецензурно състояние, в които отправя клетви към служителите на реда, охраняващи протестите, научи Блиц от източници на разследването.

Към униформените се обръща с думите гнусни ченгета, престъпници в униформа, слуги на мафията и бандитска шайка, и изразява недоволство от това, че изпълняват служебните си ангажименти, охранявайки обществени прояви.


Опълчва се и срещу това, че полицията следи за контрола за спазване на заповедите на здравния министър, споделяйки тезата, че това е в грубо нарушение и погазване на основните човешки права.

В писмата си отправя клетви да изгорят домовете и семействата и най- тежкото - децата на полицаите да умрат от рак на белия дроб.

По информация на БЛИЦ това е протестиращ, който кълне  полицаи и техните семейства, докато изпълняват служебните си задължения. Писмата изпраща до редица институции и сайтове.

Ядосан заради това, че полицията осъди двама протестъри от Пловдив по Указа за борба с дребното хулиганство  с глоби от по 500 лв.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ