На любопитен момент стана свидетел репортер на БЛИЦ в заснежената столица. Снегорините, които чистят от обилния снеговалеж, биват зорко следени. 
Зад големите машини карат патрулки, които следят внимателно колко добре си вършат работата снегорините. 

На моменти дори се стига до скандал между органите на реда и шофьорите.

В същото време стана ясно, че 103 снегорина работят на територията на столицата, всички райони на града са почистени. Това каза Васил Христов, началник оперативен контрол при Инспектората към Столична община.

По думите му 60 са обособените места в София, на които техниката изчаква. „Във всички райони на София улиците, по които се движи градският транспорт, са обработени чрез разпръскването на смеси. Също така са обработени и обществено значими улици, по които има болници, училища и детски градини. В няколко района са обработени и вътрешно квартални улици, по които има нужда, заради трудния достъп. Към момента снеговалежът е силен, но обстановката е нормална. Апелирам към шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция“, обясни той.

Васил Христов добави, че по-сериозна е ситуацията във високите райони като Банкя, Витоша и Панчарево, където и снежната покривка е по-голяма, а особено внимание изисква район Кремиковци. Той каза още, че прогнозите са през следващите 36 часа снеговалежите да не спрат, като и снегопочистващата техника вероятно няма да преустановява работа.