Вандали съсипаха една от най-красивите цветни градини в София, украсяващи трасето на бул. „България”, близо до кръстовището с „Акад. Иван Гешов”. Неизвестните келеши изпотъпкаха и изтръгнаха цели „гнезда” с растения и ги нахвърляха на велоалеята на тротоара.


Хиляди граждани станаха свидетели на вандалската проява. След като мнозина гневни очевидци на бруталната картина споделиха снимки в социалните мрежи, Фейсбук прегря от гневни коментари.

Някои абонати в мрежата смятат, това е дело или на наркомани, или на подпийнали пубертети. Всеобщо мнение е, че трябва да се изкарат записите от камерите и нарушителите да бъдат хванати незабавно.

Уникалните цветни лехи в разнообразни багри от години са най-приятната гледка за всеки минаващ по натоварения булевард и създават уют и красота.    

„Манталитетът на Ганьо Балкански е пословичен! Не се чудете, че ни гледат с не добро око на запад...Пълно е с дегенерати, и по улицата и в парламента! Да го ошамариш и да го пратиш от там от където е дошъл!!! Аман от идиоти бее!!!! „, написа столичанин, възмутен от отвратителната постъпка.

„Най-вероятно е пуберско изпълнение. Прибирали са се от някъде по нощите, подпийнали и “безсмъртни” и са решили да се докажат какви са “мъжлета”. Класика...”, отбеляза друг потребител.

„Нали има видеонаблюдение и някой ако някой гледа камерите би трябвало "мързеливите" полицаи да реагират веднага.Така е по другите страни.Нищо хубаво не може да се задържи по нашите улици и градинки!!!!!!!!!!”, заключиха разочаровани от системните прояви на вандалщина от дегенерати.