Протестно шествие организират синдикатите в металургичния комбинат “Кремиковци”. Началото е обявено за утре, 8.00 ч. пред храм - паметника “Св. Александър Невски”.

Митингът е насрочен не само за сряда , но и за четвъртък и петък пред Министерството на икономиката.
Опасността от спиране на комбината е напълно реална, поставени сме в ситуация на липса на суровини, блокаж от държавните монополи „НЕК”, „БДЖ” и „Булгаргаз”, бездействие и незаинтересованост от Министерството на икономиката и енергетиката и правителството към съдбата на „Кремиковци”, аргументират протеста си КНСБ и КТ “Подкрепа”.


Сред мотивите им са също са лошите условия на труд, липсата на работни облекла и неплатени заплати за два месеца. Безотговорното отношение на държавата към най-голямото стоманодобивно предприятие в България, разграбването му от бивши и настоящи собственици ни постави под угрозата да загубим работните си места и обречем семействата си на мизерия и глад. Не можем да допуснем по този безотговорен начин да се решава съдбата на хиляди хора, работещи в „Кремиковци” и затова считаме, че е настанал момента всички като един твърдо да се преборим за нашите права, настояват синдикатите. /БЛИЦ