"Още е рано за оценка. Не съм работил с него. Предишният парламент бе девет дена. Малко тъжно за страната е цялата тази работа“, това бе първият коментар на лидерът на "Демократична България "(ДБ) Христо Иванов по повод новината от последния час, че Пламен Николов е кандидатът за премиер на партия "Има такъв народ" (ИТН).

"Симпатичен човек изглежда, но на този етап не виждам какво бихме могли да коментираме. Ще изчакаме как ще бъде презентиран, как ще бъде презентиран съставът на Министерския съвет, каква програма ще бъде презентирана, няма да избързваме с коментар, защото нямаме много какво да коментираме", каза още Иванов.

„Няма да гласуваме за зайци, извадени от цилиндър“, бе скептичният му коментар. Той каза, че внимателно ще се запознаят с кандидатите за министри и какви са намеренията им.

Той допълни, че петте приоритета, обявени от ИТН, всеки български гражданин може да ги обяви, защото те очевидно са важни.

Междувременно и друг представител на ДБ коментира случилото се.

"Както почти всички, и аз разбрах преди малко за Пламен Николов. Това не е сериозно.

Разбирам, че хора, които правят шоу дълги години, решават, че е това, заради което са влезли в политиката. Но има граница, на която шоуто трябва да отстъпи на политическата отговорност и сериозността.

Опасна ситуация с хората на ИТН в центъра на София СНИМКИ

Тук не е въпросът какъв рейтинг ще имаш. Очаквахме да има разговор с нас малко преди да бъде назован кандидатът за премиер", това коментира пред БНР Борислав Сандов от "Демократична България" относно предложения за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов

Той посочи, че не би желал да коментира личността на номинирания за министър-председател.

"Да номинираш за премиер човек, който няма ясно изразен политически профил, няма политическа позиция, това не е антисестемно, това отива отвъд... Тук не става дума за претенции от наша страна за имена, които ние да посочим, а да има съгласуване. Започвам да се замислям дали не се водят преговори с други партии", допълни Сандов. 

"По-важното е кого предлагаш за най-властовата фигура в нашата държава и защо няма преговори между партиите, от които се очаква да създадат парламентарно мнозинство на евентуално правителство, начело с този човек", каза още той.

Сандов подчерта, че е редно лидерите на политическите формации, от които се очаква да създадат мнозинството на промяната, за което са гласували мнозинството българи, да си говорят. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!