„Средна европейска класа” ще се яви с ПП на вота през октомври, съобщи в ефира на NOVA NEWS лидерът ѝ Константин Бачийски: „Средна Европейска класа и, доколкото знам, и „Волт” имат желание да продължат да се борят за тази кауза, така че ПП ще се яви на изборите като коалиция, в която биха могли да участват както партия ПП, така и други формации”.

Бачийски припомни, че формацията, която оглавява и която беше при предходните избори мандатоносител на ПП, заедно с „Волт”,  е „в основата на създаването на идеята за промяна в България”. „Така че смятам, че на предстоящите избори ще може да ни видите пак отново”.

Промяната не е осъществила целите си в пълен обем, направи рекапитулация той, но обясни това с че силите „от другата страна” са видели, че за първи път има политици, които не могат да бъдат купени.

Той каза, че въпросът за партийната субсидия и как се разпределя за тях няма значение, защото става дума за кауза.  

„Единственото, което е по-важно от цената на газа, е сигурността на доставките”, е мнението му за синьото гориво. В него се включва и диверсификацията. 

„Българската държава трябва да е независима от който и да е доставчик. Тоест да не е свързана само с един доставчик, който да може да сложи на колене държавата във всеки момент, който иска. Затова разбирам защо част от хората излизат да протестират срещу една политика, която би обвързала България само с една държава”, уточни той.  

Що се отнася до ДБ припомняме, че по-рано бившият премиер и лидер на ПП Кирил Петков заяви, че социологическо изследване ще отговори на искането на лидера на "Демократична България" Христо Иванов за предизборна коалиция с "Продължаваме промяната".  

"Нашата единствена задача е тези 121 независими депутати. В момента правим измервания кое е по-добре - по-близо сме до тези 121, ако се явим заедно, или сме по-близо, ако се явим поотделно", каза лидерът на "Продължаваме промяната".

На въпрос от водещия дали измерването е социологическо, Петков отговори: "Социология, да".

Той уточни, че в момента от ПП чакат данните, като "въпросът е много важен, защото тук става дума за 3-4 депутата".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук