Политическата интрига след номинацията за премиер на "Има такъв народ" продължава. Лидерът на партията Слави Трифонов отправи остри критики към съпредседателя на "Демократична България" - Христо Иванов - един от потенциалните партньори на бъдещото управление.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов намекна за влошаване на отношенията с "Демократична България", а причината - опитали се да наложат имена за министри.

"Мисля, че Христо Иванов си слага и той по-голяма роля, отколкото има всъщност, той има точно толкова, колкото му е определил суверенна. Като всеки един - и аз, и ти, и г-н Христо Иванов, и всеки един, който участва в тая история, ще си носи отговорността за действията си", заяви Слави Трифонов.

Слави се показа, заговори за здравето си и попиля Христо Иванов ВИДЕО

Няколко часа преди това Христо Иванов упрекна Трифонов, че не се водят преговори за подкрепа и липсва информация за имената на министрите. 

"Спечелил си изборите - честито, Конституцията и политическата логика ти дават на тебе мандата – поеми си отговорността. Ако не можеш да конструираш подкрепа, ако не можеш да получиш подкрепа, ако не можеш да убедиш останалите политически сили – поеми си отговорността. Не се опитвай да казваш "Аз съм много готин, ние ще си правим, каквото искаме, а после вие ще сте виновни, че ние си правим, каквото искаме", коментира Иванов.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" идваме също отвориха темата за отговорността и последствията от подкрепа на бъдещ кабинет. 

"Ситуацията е твърде несериозна, за да можем да продължим така. Да, ние искаме да го направим, да, ние искаме подкрепа, ама това не означава, че ще вземем котка в чувал, или ще видим булката след свещеника.

Твърде несериозно ми идва това нещо в този вариант, те очакват от нас подкрепа, ние си носим отговорността, да, бе, вярно е, че вие си носите отговорността, ама тоя ураган дали няма да ни насмете и нас", попита адв. Николай Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

Трифонов коментира и темата със служебния министър на финансите Асен Василев и защо няма да го вземе в кабинета си. 

"Ми, няма да си ти министър на финансите, защото ти си ми много ляв на мен, много ляво гледаш, искаш теглене на заеми, един куп такива неща, аз съм по-бизнес ориентиран, смятам, че човек трябва да харчи, ако има излишъци", отсече лидерът на ИТН.

Трифонов е категоричен, че независимо от подкрепата, ще предложат правителство на малцинството и няма задкулисно влияние.