"Ако има официални разговори с Реформаторския блок, ние сме готови. Ако бъдем поканени, ще има разговори. Ако не бъдем поканени – да си търсят друго мнозинство." Това заяви в предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" на БНР съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

И добави: "Не мислете, че на ГЕРБ им е лесно в Народното събрание, защото са длъжни да сърбат попарата, надробена от техния лидер."

Симеонов прогнозира, че поредната предизборна кампания ще бъде абсолютно безсмислена, защото разположението на силите в следващото Народно събрание ще бъде сходно и по думите му отново ще се отиде на трипартиен формат на управление.

"Не искаме да влизаме в обсъждането на такъв законопроект, който може да се превърне в оръжие за разчистване на политически противници, в парламент, на който му остават 20-ина работни дни, има риск дори да не можем да го завършим", декларира Валери Симеонов относно антикорупционния закон.

Съпредседателят на Патриотичния фронт нарече повече от безотговорно пилеене на държавни пари искането на правителството парламентът да одобри още 1 милиард лева за програмата за саниране.
"ПФ няма да подкрепи втори милиард в посока на това спорно, най-малко от корупционна гледна точка, саниране. Кого ще ядосаме и кого ще зарадваме е последната ни грижа", добави лидерът на НФСБ.