“За голямо съжаление, ситуацията в българския футбол е перманентно негативна. Не искам да бъда лош пророк, но в следващите 50 години не виждам как ще се класираме за голям форум – било европейско или световно първенство”, заяви пред БЛИЦ членът на Изпълкома на БФС Наско Сираков. 

Както е известно, националите записаха втора поредна загуба в рамките на няколко дни - 1:2 при гостуването си на Норвегия в Осло.

“Вината е във всички ни. Вина има и в Любослав Пенев, но тя е най-малка. Капчица в морето, ако мога така да се изразя. Аз заставам твърдо зад националния селекционер. Категорично не съм за смяната му и по време на Изпълкома ще подкрепя Любо. Той трябва да остане, но и да извърши някои промени. Ще поговоря с него и ще изкажа мнението си”, добави легендата на “Левски”.
 
“Необходимо е подмладяване. Тотално подмладяване. Няма смисъл в отбора да се викат прекалено много футболисти на преклонна възраст. Един или двама стигат. Трябва да се заложи на младите и да се гради състав в перспектива. Имаме доста таланти – погледнете какво представлява Литекс. Целият им тим е съставен от юноши, които притежават солиден потенциал. Такива играчи има и в други клубове.
 
Да, подмладяването ще изисква време. Резултатите вероятно ще закъснеят, но ако се извършат промените, моето пророчество може би няма да се сбъдне. Силно се надявам да е така”, каза още роденият на 26 април 1962 година шеф в БФС.
 
“Дали Бербатов трябва да се върне в националния? Вижте, смятам, че мисията е невъзможна. Митко е непреклонен и едва ли ще промени решението си, а и вече е в залеза на кариерата си. Той ни беше необходим в периода, в който се отказа (б.р. – май 2010 година)”, завърши Наско Сираков.
Нашата група "Н" за европейските квалификации