Решени са сериозни промени в управата на “Левски”. Засега конкретните имена в рокадите се пазят в тайна, но се очаква до седмица-две да бъдат обявени.  Ще има на практика нов управителен съвет.  Председателят Иво Тонев е в оставка от октомври, а през април напуснаха Димитър Иванков и Николай Илиев. Останаха Константин Баждеков и юристът Георги Марков. Някак несериозно звучи да бъдат извадени от управата изпълнителният директор и един от най-отдавнашните членове на “синьото” ръководство, но кой знае?...

Обстановката около клуба е революционна, пише в. "Труд". От месеци за властта напира кръг, наречен от собственика Тодор Батков “политически и олигархични интереси”. Организираните фенове, които имат много сериозно структура из цялата страна и наподобяват партия, също напират да сриват “Синята Бастилия”. Яви се и кръгът от бизнесмени, начело с Наско Сираков, който мечтае да измете Батков и компания.

Адвокатът обаче държи 91 процента от акциите в сейфа си и запазва спокойствие. Батков ще напусне, ако получи сериозно сума за своя дял в клуба, но засега му предлагат в пъти по-малко или оферти за... война.

Адвокатът вече прие да даде 10-15% от акциите на фенска структура и така ще намали напрежението. Сектор “Б” ще бъде поукротен и от назначаването за шеф на школата на Даниел Боримзиров, който има ключово влияние там. А промените в управата трябва още да уталожат клуба.

Вероятно адвокатът ще жертва димпломатично “пешки” и “офицери”, за да спечели партията. Но вероятно ще пусне в клуба хора, които не го обичат. А някои е възможно да влязат в ролята на “троянски кон”. “Газпром” може да разбърка картите.

Кои ще са новите хора? Батков вчера не си вдигаше телефона, за да каже. Но от седмици се говори най-вече за баскетболния спец Константин Папазов, шефа на тръста “Синя България” Васил Колев, силната фигура във фенклуба Димитър Костадинов и кой ли не.
Истината ще лъсне скоро, всичко друго на този етап е в сферата на предположенията. Би трябвало по право в управата да бъде включен като спортен директор Георги Иванов-Гонзо, не е изключено да влезе и Боримиров. Възможно е да има промяна и в надзорния съвет, в който влизат Батков, Александър Ангелов и Христо Друмев.