ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Търговският директор на ЦСКА Георги Павлов внесе яснота относно бъдещето на клуба. Той потвърди, че в момента се работи по сделка с Нефтохимик. Павлов каза, че това не е сливане или обединяване, а смяна на "името, седалището, цветовете и емблемата" на бургаския клуб" и неговото преместване на стадион "Българска армия".

Директорът в "червения" клуб заяви, че в Борисовата градина чакат разрешение от БФС за тази сделка. По-рано днес Лицензионната комисия публикува декларация, в която пише, че лиценз не може да се прехвърля (чл.14, т.3), защото той предоставя правото на точно определено юридическо лице (ПФК/ФК), на базата на постигнати спортни резултати и изпълнени лицензионни критерии, да участва в съответното футболно първенство – европейски турнири, първенство за „А” група или „Б” група".

"Трябва да спасяваме ситуацията, защото няма пари. От един месец преговаряме с г-н Гриша Ганчев. Трябваше да започнем на чисто и с играчите на Литекс. Никога не е имало вариант да фалира ЦСКА. Това не е било тема на нашите разговори. Искаме да направим ново дружество. Старото не е фалирало, изплаща всички задължения. С всеки по отделно се разчистват. Идеята е, когато дълговете му бъдат изчистени, то да бъде прехвърлено на новото. Няма сливане и обединяване. Нефтохимик като фирма си сменя името, седалището, цветовете и емблемата и се премества на "Българска армия". Изчакваме разрешение за цялата ситуация от БФС. Христо Стоичков, доколкото знам, е в чужбина", каза Павлов пред БНТ.

"В сегашния формат на клуба издръжката му е непосилна. Само миналия месец платихме 1,4 милиона на Жеваго. Бъдещето на ЦСКА е свързано с тази сделка с Нефтохимик. Ако, не дай Боже, БФС не разреши това, няма друг вариант освен "А" окръжна група", допълни търговският директор.

БЛИЦ от няколко дни алармира, че се очаква последната дума на Борислав Михайлов за казуса "ЦСКА - Нефтохимик", притиснат от Тодор Батков и Кирил Домусчиев. Босовете на останалите водещи клубове у нас вече се обявиха против ЦСКА да излезе сух от ситуацията, взимайки лиценза на друг клуб.

Какво ще се случи с Христо Стоичков при положение, че ЦСКА няма да може да вземе лиценза на друг клуб от "А" група, ще стане ясно в следващите няколко дни. Камата вече обяви, че няма да позволи ЦСКА да играе в долните дивизии, а освен това иска да поеме нещата в свои ръце, но само на чисто, т.е. чисто нов клуб, без задължения. БЛИЦ вчера първи разкри, че Стоичков е заминал за Испания, като остави помощниците си Стефан Генов и Петко Петков да тренират малката група футболисти, останала при "армейците", след като почти всички основни играчи се разбягаха и ще търсят късмета си в други клубове.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ