По-малко от 2 часа преди началото на вечното дерби ЦСКА - "Левски" на официалния сайт на "армейците" беше публикуван интересен материал. "Червените" за пореден път се кланят пред легендата Иван Колев (починал на 1 юли 2005 г.). На сайта на ЦСКА беше публикуван откъс от книгата му "Футболисти и приятели във времето".

Целият материал:

Армейци, часове преди вечното дерби няма по-подходящ момент от този, в който трябва да си спомним за великите личности, които са направили от нашия Клуб пример за успехи и отдаване на каузата.

Един от тези великани на футболната игра е Иван Колев! Не сме те забравили Бате Ване и няма по-подходящ ден от днешния, в който да припомним на червената общност твоето верую за ЦСКА:

Моето верую

Търся думи извън думите, за да определя най-точно величието и непреходността на футболния клуб ЦСКА.

Може би затова, че съм лудо влюбен и във футболната игра, и в ЦСКА говоря, мисля и пиша високопарно. Но за ЦСКА се мисли, говори и пише така. Този Клуб ще остане в моето съзнание като нещо най-свидно и скъпо, като една петолъчна звезда на небосклона, която блести и пуслира, но никога не изгаря и вечно напомня за младостта.

Човек е блажен тогава, когато усеща чистотата на непресъхващия извор, когато е заобиколен със съмишленици, когато има подкрепата на истински приятели. Има признание!

Всичко това аз получих, благодарение на този Клуб, който живее и ще живее, както в моето сърце, така и в сърцата на милионите си привърженици.

И не случайно милионите в България и чужбина мълвят:

ЦСКА – ВИНАГИ И СЕГА!

Това е моето верую!

* Заб.:
Откъс от книгата на Иван Колев „Футболисти и приятели във времето“

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ЕКИПИТЕ НА БЛИЦ И БЛИЦ TV ЗА СЪБИТИЯТА ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ВЕЧНОТО ФУТБОЛНО ДЕРБИ МЕЖДУ "ЛЕВСКИ" И ЦСКА!