Негативна прогноза за бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер направи бившият лекар на най-бързите пилоти Гари Хартстийн.
 
Медикът преди време каза, че е убеден в това, че Шумахер ще се размине със смъртта след падането си при ски спускане във френските Алпи в края на миналата година. Сега обаче Хартстийн сподели с феновете си в социалните мрежи, че не вярва скоро да чуе добри новини за състоянието на германеца. Пилотът все още е в изкуствена кома, а прогнозите на бившия лекар на Формула 1 са песимистични.
 
"Има три възможни изхода - да се събуди, да остане във вегетативно състояние или, не дай си Боже - да почине. Шумахер е вече близо шест месеца в кома, а за съжаление практиката при такива травми показва, че са твърде малко случаите, с които се стига до събуждане. Ясно е, че ако се стигне до една година в кома, няма никакви шансове за пълното му събуждане. 
 
На пациентите им трябват години дори за възстановяването на нормални функции като говорене и ходене. За съжаление съм почти убеден, че повече няма да чуем добри новини за Михаел", заяви лекарят. 

На графиката долу виждате вероятността за това Шумахер да се върне в съзнание, за почине или да изпадне във вегетативно състояние. Към момента бившият пилот навлиза в шестия месец след контузията в главата.

яяя_1.jpg

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание