15-годишната руска фигуристка Камила Валиева проговори за първи път след големия скандал на Олимпиадата в Пекин.  Младата звезда беше временно оправдана по обвинения в употреба на допинг, като получи право да се състезава на Игрите, но разследването срещи нея продължава.

Валиева беше разпитвана цяла нощ от Спортния арбитражен съд, а сутринта наше време получи радостната вест, че остава на Олимпиадата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Тези дни бяха изключително трудни за мен. Щастлива съм, но емоционално уморена и сякаш нямам достатъчно емоции, с които да изразя какво чувствам. Сълзите ми са и от щастие, но и от мъка. Ще опитам да се представя достойно и се надявам да го направя възможно най-добре. Ще се опитам", заяви Валиева и продължи да говори за снощното изслушване в съда.

"Бях седем часа в съда, като имахме една почивка от 20 минути. Трудно ми беше, но явно трябва да премина през това", каза тя и благодари на феновете си за подкрепата.

"Видях огромната подкрепа в социалните мрежи и билбордовете в Москва. Благодаря за подкрепата, тя е важна за мен. Мислех, че ще бъда сама, но най-близките ми няма да ме оставят", обясни Валиева пред медиите.

Припомняме, че част от решението на Спортния арбитражен съд е това да не бъде проведено награждаване, ако Валиева стигне до първите три места на състезанието при жените утре.