Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е бил изнудван от полицейски служител, гръмна „Сън”. Днес английският национал и съотборниците му излизат срещу Лудогорец в мач от груповата фаза на Шампионската лига в София, но в Англия обръщат сериозно внимание на този скандал.

Изданието разказва как местната служителка на реда Хелън Джоунс се е опитала да изнудва Джерард с видеозапис, в който полузащитникът участва в сбиване. Тя е откраднала касетата от охранителните камери с ясното намерение да подложи на тормоз бившия национал на Англия.

Инцидентът се е случил в бар, в близост до жилището на футболиста във Формби. Близки на Джерард твърдят пред изданието, че той е искал да разтърве биещите се и не е нанасял удари. 34-годишният халф разкрил пред Скотлънд Ярд, че е получил заплахи след въпросното спречкване.

Хелън Джоунс се е опитала да излъже по време на разпита, заявявайки, че в деня, когато е изчезнал записът, тя е била в Ливърпул със своята племенница. Лъжата й обаче е разкрита и тя признава, че е откраднала записа с идеята той да не попадне в лоши ръце. Джоунс твърди, че нямала никакво намерение да изнудва Джерард.

Служителката на ред напуснала полицията, а „Сън” твърди, че в четвъртък започва дело срещу нея.