След години, забулени в мистерия, от психиатричната клиника Броудмур, Великобритания, разкриха медицинския картон на психично болен, за който се подозира, че е бил серийният убиец Джак Изкормвача, пише "Индипендънт".
Томас Хейн Кътбуш бил странен, емоционално неурановесен и избухлив младеж, обявен за луд през 1891 г. и останал в Броудмур до смъртта си през 1903 г. По това време докато Изкормвача буйствал в Уайтчепъл, източен Лондон, Кътбуш се е скитал по улиците в района. И Изкормвача, който и да е бил, не е убивал отново след задържането на Кътбуш. 

Според медицинското досие Кътбуш бил много луд, представлявал заплаха за персонала и другите пациенти, дори за майка си. Той бил убеден, че останалите искали да му навредят и често си представял на глас как взима нож и изкормва персонала и пациентите. 
Преди да бъде задържан и да му бъде поставена диагнозата, Кътбуш живеел в Кенингтън, южен Лондон, на метри от местата, където Изкормвача умъртвявал жертвите си. Кътбуш е роден на 29 юни 1864 г., което означава, че е бил на 24, когато Джак Изкормвача започва да убива. 

Кътбуш полудял през 1888 г., по това време започнали и убийствата на Изкормвача. Предполага се, че Кътбуш бил заразен със сифилис. Според данните от картона той е починал от хронично бъбречно заболяване, а лудостта му се дължи на наследствена обремененост и на факта, че бил обсебен от четенето на медицински учебници.

Според някои Кътбуш е № 1 в списъка кой е Джак Изкормвача. Основната слабост на тази версия е, че последната жертва на Изкормвача е от ноември 1888 г., в края на серия убийства, продължила 11 седмици. Ако убиецът е Кътбуш, изглежда странно, че е извършил пет убийства за толкова кратък период и след това да спре за повече от 2 години преди следващото си нападение, при която потърпевшият е оцелял. Почти няма шанс  случаят да бъде разплетен, но тъй като 120-годишният мит продължава, Томас Кътбуш остава в списъка на заподозрените. /БЛИЦ