След постите не би трябвало да поставяме организма под стрес веднага. Това каза в сутрешния блок на БНТ диетологът проф. Донка Байкова.
Тези, които дълго време не са консумирали определени групи храни, да минат към празничния режим на хранене малко по-предпазливо, за да не си причинят стомашно-чревни проблеми.

И това е интересно: Моркови и чесън срещу пролетна умора - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to 

Натоварвайки храносмилателната система, поставяме под риск и жлъчката и черния дроб, предупреди проф. Байкова. Най-безрисково би било да започнем с млечен продукт.

На обяд нека консумираме месо, но с по-леки гарнитури, като леките зелени зеленчуци. Добре е на масата да има домашно приготвена цитронада и минерална вода. Вечерята трябва да бъде лека – яйца и зелена салата например, каза още проф. Донка Байкова.