Имате новина: осъден е един престъпник. Ефективно, бързо, решително, строго, без право на обжалване. Ще лежи при първоначален строг режим. Това пише в блога си известният журналист Иво Инджев.
Не, не се казва Румен Петков, срещу когото уж вече повдигнаха обвинение, но май няма да се стига до дело, а до административна мярка, глоба (защото, подготвят ни вече за следващата новина другарите правосъдници, Петков има чисто досие, за което впрочем, пак същите са се погрижили да не се замърсява).
Не е и някой от т.нар. братя Галеви, срещу които също уж вече се осмелиха да повдигнат обвинение (досущ като онова срещу Румен Петков).
Нито пък е от братята Маргини, които обикновено са в отпуск по болест от съдебната зала, за да може да си възстановяват разклатеното здраве на футболния селски терен - в държавата, в която справедливостта е магинализирана до профанизиране, Маргините съд не ги лови.
Заловен е обаче и е смазан с цялата строгост на закона самият враг номер едно на държавата, известният ( вече) извършител 32 годишният Димчо Арнаудов. С това се прекъсва веригата на безпомощността пред това митично чудовище „НЕИЗВЕСТНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ”.
Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично - както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото - без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева ( някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли). Така му се пада на този звяр - нека го държат на веригата, че да сме спокойни! Като го пуснат, понеже вече ще има мръсно досие, да го издебнат пак и хайде обратно…
С големия успех се похвали пресцентърът на Варненския съд. Новината грабна вниманието на някои будни новинари, тръгна по света. Съобщиха я и колегите от бившата българска секция на Би Би Си в Лондон. Така не само ние, чужденците също ще си отдъхнат и ще видят, че нещата тук се променят в правилна посока.
Честито!, пише още Инджев. /БЛИЦ