Днес хасковлията Васил Йорданов вече не е застрашен от намерението на съдия изпълнител, който преди три дни го предупреди, че ще му конфискува част от имуществото по изпълнително дело, по което е бил осъден за 51 стотинки.
“Колосалната” сума е трябвало да бъде внесена по сметката на Районния съд в Хасково преди 15 години. Тогава хасковлията водел бракоразводно дело и в решението на съда е упоменато, че по сметка на държавата трябва да бъдат внесени тези 51 стотинки, но осъденият не обърнал внимание на дребната сума.
След три петилетки, завчера, човекът получава призовка от съдия изпълнител, в която му се дава срок от три дни да внесе доброволно деноминираната такса от 51 стотинки плюс 15 лева разходи за делото по сметката на Районния съд. Ако поканата на съдия изпълнителя не бъде изпълнена, осъденият ще бъде подложен на конфискация на част от имуществото му, гласяла призовката.

Разбира се, че Йорданов веднага внесъл исканата сума. Не посмял да рискува в дома му да влезе съдия изпълнител и да се чуди какво точно да конфискува за сумата от 15,51 стотинки. В банката за превода на грандиозната сума от 51 стотинки нашият съгражданин заплатил 70 стотинки, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково. /БЛИЦ